“CB maakt het waar”
Radboudumc
Home Healthcare Onze klanten Radboudumc

Door de samenwerking met CB heeft het Radboudumc in Nijmegen tegenwoordig veel minder vervoersbewegingen voor de deur dan vroeger. CB verstrekte ook onafhankelijk advies over de mogelijkheden om de logistieke activiteiten van het ziekenhuis verder te optimaliseren.

Alex van der Putten, Manager Supply Chain Management bij het Radboudumc, is tevreden over de samenwerking: “Met de mensen van CB kun je mooie dingen bereiken. Wij zijn in 2014 ingestapt in een pilot waarbij CB de stromen van medische goederen voor verschillende ziekenhuizen bundelt. Diverse leveranciers brengen hun producten naar CB in Culemborg in plaats van ze direct uit te leveren aan de ziekenhuizen. Het voordeel voor ons is dat we minder vervoersbewegingen aan onze deur hebben. Dat betekent minder handeling bij onze centrale goederenontvangst en minder druk voor de mensen die er werken.”

Transparantie

Van der Putten waardeert de openheid en transparantie van CB. “Men komt afspraken na en draait er niet omheen als wij met een verzoek komen dat niet haalbaar is. Dat vind ik heel fijn en duidelijk. We ontvangen onze goederen altijd compleet en in goede orde. Dit is essentieel om goede zorg te kunnen verlenen. Veel partijen beweren dat ze het kunnen, maar CB maakt het waar.”

Logistiek advies

Het Radboudumc liet zich door CB ook adviseren over de voor- en nadelen van het verder uitbesteden van een aantal logistieke activiteiten. “Men heeft gedegen onderzoek verricht. De conclusie was dat als wij verder willen uitbesteden we eerst een aantal zaken intern moeten regelen. Het heeft pas nut als de vrijgekomen ruimte in ons ziekenhuis op zinvolle wijze kan worden heringevuld. Dat is op korte termijn niet het geval. We hebben een heel goed beeld gekregen van de mogelijkheden om onze logistiek verder te optimaliseren. Het was heel nuttig om hiervoor een externe partij in te schakelen. CB heeft een keurig adviesrapport afgeleverd.”

Meer klantverhalen